tisdag 14 juni 2011

Deckare & recept




Har precis läst Denise Rudbergs senaste bok "Ett litet snedsprång" som är i genre Elegant Crime. Boken är en kriminalhistoria som utspelar sig i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar i Stockholm. 


I boken lagar en av kvinnorna en rätt som hette "Kassler Florentine", blev nyfiken och sökte efter receptet på nätet och hittade det. Ikväll serverades det alltså Kassler Florentine hemma hos oss - hela familjen tyckte det var riktigt gott!

Ingredienser
Kassler
1 paket bladspenat
salt & peppar
2 skivade tomater
Sås
2 msk smör
2 msk vetemjöl

3 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven västerbotten ost
1 äggula
salt & peppar
Ugn 225-250 grader

Gör så här:
1. Värm ugnen. Tina spenaten i ett durkslag, pressa sedan ur vattnet. Lägg spenaten i en lättsmord ugnsform. Stek kasslerskivorna lite lätt. Varva sedan tomat med kasslerskivorna
2. Smält smöret till såsen på svag värme. Rör ner mjölet, häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Till sist rör ned ost & äggula. Smaka av med salt & peppar.
3. Bred såsen över kasslerskivorna. Gratinera i ung, ca 20 minuter. Servera gärna med ris, pasta eller pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar