söndag 28 augusti 2011

Middagstips! Lövbiff med gorgonzola och en ljuvlig svampsås



En riktig hösträtt som fögylls av plasternacka, gorgonzola och en ljuvlig svampsås.

600 g lövbiff
1 liten rödlök
100 g naturell färskost
100 g gorgonzola
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör

Sesampotatis
500 g potatis
300 g palsternacka
2 msk olivolja
2 msk sesamfrön
salt
peppar

Sås
5 dl kantareller & champinjoner
1 msk smör
100 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
salt
peppar

Ugn 225 grader

Gör så här:
Skala potatisen och palsternackorna. Dela i halvor och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över sesamfrön. Salta och peppra. Stek i ugnen ca 30 min.
Lägg biffarna på en skärbräda. Skala och finhacka löken. Blanda färskost, gorgonzola, lök och pressa i vitlök. Lägg en klick fyllning på varje biff och rulla ihop, bind ihop med ett litet snöre. Salta och peppra. Stek rullarna några minuter i matfettet i stekpannan.
Snsa svampen, skär i mindre bitar. Fräs svampen ett par minuter i matfett i stekpanna. Rör i ost och grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar